Sevgili Dostlar,Sizler ile paylaşım yapabileceğim bu sayfada buluşmanın
heyacınını yaşıyorum.İçsel yolculuğuma başladığım 2001 senesinden bu yana
aldığım yolda ki deneyimlerimi ve bu arada evrenin karşıma çıkardığı
bilgileri, enerji sistemlerini sizler ile paylaşacak olmaktan çok
mutluyum.Üzun süren düşncelerin arkasından gelen bu blog fikri umarım
bütüne ve bu sayfaya tıklayan herkese faydalı olur.Sevgi ve Işık yolunuzu
aydınlatsın.

4 Ekim 2013 Cuma


NLP konusu ve uygulamaları günümüzde oldukça yaygın bir alan haline geldi. Böyle olması da gerçekten sevindirici çünkü NLP uygulamlarıyla ciddi anlamda gelişim sağlamak ve hayatımızın kontrolünü elimize almak mümkün. Ve bunu ne kadar fazla sayıda birey başarabilirse o kadar mutlu, esnek ve sorunsuz bir yaşam paylaşırız. NLP, geçmişten bugüne taşıdığımız bizi yoran, üzen duygu ve düşüncelerimizin bizi hakimiyeti altına almasını engellemekten tutun da, sınavlarda başarısız olma korkusundan, topluluk önünde konuşamamaya varan özgüven eksiklikleri gibi birçok konuda çare olmuş durumda. Tabi burada da esas olan biz ve bizim içimizle yaptığımız etkileyici konuşmalar.



Bu başlık altında adım adım NLP'yi, nasıl uygulanabileceğini, bize kazandıracaklarını öğreneceğiz. Elbette karşılıklı olmamamız ve birebir çalışma olanağı bulamayışımız eksik tarafların kalmasına neden olabilir. Bu eksikleri de zaman içinde karşılıklı paylaşımlarla tamamlayacağız.



Yepyeni olasılıkların, gelişim ve düşünce süreçlerinin sizi beklediği bu dünyada, tek etkilenen siz olmayacaksınız. Çünkü kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz değişiklikler etrafımızdaki bütün insanları da etkiler. NLP eğitimleri bugüne kadar binlerce insanın kendi seçtiği yaşamı yaratmasına yardımcı olmuştur. Seçtiğiniz bu yolda sizin kendinizi geliştirmenize, cevabını aradığınız bazı sorulara daha kolay yanıt bulmanıza yardımcı olacaktır.



Burada unutulmaması gereken nokta şudur: NLP öğrenirken ve uygularken yürüdüğümüz yol, öğrenme ve keşif her bireyin kendisine özeldir. Hepimiz birer birey olduğumuz için bütün olasılıkları araştırmaktan ve soru sormaktan lütfen çekinmeyin. Zaten NLP’nin temeli de basit bir sorudur:



"Nasıl?"



Bu programla beraber kendi hayatınızın efendisi olacaksınız dedik. Dünyada nasıl işlerlik gösterdiğinizi keşfedecek, isteklerinizi elde etmek için hedefleri belirleme becerisine sahip olacak, iletişim becerilerinizi inanılmaz ölçüde geliştirip diğer insanları kibarca etkilemeyi öğeneceksiniz. Ve tabi ki olumlu düşünmek ve olumlu değişiklikler yapmayı.



Öncelikle NLP nedir sorusuna yanıt vermeye çalışayım;



Grinder ve Bandler çalışmaları sonrasında ilk kitaplarını tamamladıktan sonra bir şişe şarap açıp şu soruyu sordular: ’Buna ne isim vereceğiz?’



Neuro - çünkü keşfettikleri kalıplar nörolojik düşünme süreçlerimiz düzeyinde idi.

Linguistic - çünkü dili kullanma şeklimiz nörolojimizi yansıtır.

Programlama - çünkü eğer istersek programlandığımız şekilden kurtulup düşünce ve eylemlerimizi istediğimiz gibi düzenlemeyi seçebiliriz.



Yani NLP, "Neuro Linguistic Programming." sözcüklerinin baş harflerinden oluşmuş bir isimdir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder