Sevgili Dostlar,Sizler ile paylaşım yapabileceğim bu sayfada buluşmanın
heyacınını yaşıyorum.İçsel yolculuğuma başladığım 2001 senesinden bu yana
aldığım yolda ki deneyimlerimi ve bu arada evrenin karşıma çıkardığı
bilgileri, enerji sistemlerini sizler ile paylaşacak olmaktan çok
mutluyum.Üzun süren düşncelerin arkasından gelen bu blog fikri umarım
bütüne ve bu sayfaya tıklayan herkese faydalı olur.Sevgi ve Işık yolunuzu
aydınlatsın.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

TAŞ TERAPİ / KRİSTALLER

I. ÇAKRA
Akik, uyum ve konsantrasyon geliştirici, canlandırıcı özelliği var. Uğur ve bereket taşı olarak da bilinir. Kişinin içe dönüşü ve iç dünyasonda derinleşmesini, yaşamını derinden incelemesini sağlayan, iç dünyasını sağlamlaştıran değerli bir taştır. Kırmızı yeşim, yeşim taşının tüm özelliklerine sahip. Mercan, kişinin ruhsal anlayışını güçlendirir, konsantrasyon ek...sikliğini giderir, atılacak yeni adımlarımızda cesaret verir. Yakut, anlayış ve hoşgörüyü artırır, ruhsal gelişime yardımcı olur, sınırlarımızı genişletmemizi sağlar, bizi koşulsuz sevmeye götürür.

II. ÇAKRA
Akik. Ay taşı, insanın dişil, duygusal ve sezgisel yönünü dengeler. Hşefkat ve sempati duygularını artırır. Hayranlık duygularımızı arttırıcı, kendi güzel yanlarımızı hissettiren bir taş, ilişkileri düzenliyor.

III. ÇAKRA
Kaplangözü, konsantrasyonu güçlendirir, cesareti artırır, insanların iyi tarafını görmemize yardımcı olur, duygusallığı dengeleyerek olayları ne algılayışı sağlar. Amber, karaciğeri temizler, sindirim ve iç salgı bezlerine iyi gelir. Yüklü bir şifa enerjisi ile canlılık verir, hayatın güzel yanlarının fark edilmesine yardımcı olur. Maddi yaşam ile ruhsal alem arasında dengenin kurulmasını sağlar. Topaz, kişinin kendisine apırlık veren köhne düşüncelerden kurtulmasına ve yeni bir güç yaratmasında yardımcı olur. Duygusallık ve endişeye karşı iyi gelir. Ruhsal bakımdan gelişmeye yardımcı bir taştır Strin, sarı kuartz, mutluluk verir ve şeker hastalığına iyi gelir. Bedensel ve ruhsal olayların hazmedilmesinde itici güç olur.

IV. ÇAKRA
Kızıl kuartz, kuartz kristal taşının tüm özellikleri. Pembe Turmalin, yaşam sevinci ve aşkın taşıdır, derin üzüntülerin atılmasında etkilidir. Uyum yeteneğini artırır, kendi kendini sevmeyi ve kabul etmeyi kolaylaştırır dolayısıyla diğer insanları anlamamıza yardımcı olur. İlişkileri korkusuz ve mutlulukla yaşamayı sağlar, duygusal blokajları eritir. Terapi özelliğinden dolayı ruhsal şifacılar bu taşı kullanırlar. Hayatı olduğu gibi kabullenmeyi sağlar, avuç içi çakraları aktive eder. Yeşil turmalin, sevgi titreşimlerinin taşıdır. Duyguları dengeler, sinir sistemini güçlendirir, yorgunluk hissini yok eder. Fiziken gençleştirir, spiritüel hayatımızı dengeye sokar. Kalıplaşmış, eski, negatif alışkanlıklarımızdan, düşüncelerimizden kurtulmamıza yardımcı olur. Hormonal ve dolaşım sistemindeki bozuklukların, kalp rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olur. Siyah Turmalin, Endokrin sisteminin dengelenmesine yardımcı olur, uykuya geçişi kolaylaştırır, yüksek seviyede koruyucu özelliği vardır. Korkuyu ve negatif şartları elimine eder, konsantrasyon ve ilhamı güçlendirir, duyarlılığı ve anlayışı artırır. Şansız bir dönemde veya gizli düşmanlar varsa ya da negatif ortamlara veya insanlarla karşılaşma zorunluluğu olunduğunda bu taşı kolye olarak taşımak çok yararlıdır. Ayrıca ayak tabanlarındaki çakraları aktive etmek için de kullanılabilir. Kuntize, ilahi sevgiyi ortaya çıkarıyor, yol gösterici, hayatın maddi yönüne giderseniz tekrar yola sokuyor, kalp çakrasının açılmasını sağlıyor. Zümrüt, uzaydaki enerjileri çekiyor ve bu enerjiler agrandize olarak bize ve bizden başkalarına yansıyor. Her şeyi kucaklayan sevginin taşı, doğadaki enerjileri ayarlıyor. Huzur veriyor. Programlandığında dışarıdan gelen enerjileri süzüp pozitif enerji yansıtabilir. Yeşim, sakinleştiricidir, bize alçak gönüllük, huzur ve bilgeliği sunar. Programlandığında yastığın altında olursa güzel rüya ve arzu edilen mesaj rüyalar görülür. Duygusallıktan uzaklaştırarak görüşü netleştirir.

V. ÇAKRA
Aquamarin, ruhsal sevgi ve şifa kanalı olabilirsiniz. Kişinin varlığında uyulmayıcı etkilerle denge halinin oluşmasını sağlar, yaratıcılığı artırır. Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek sezgileri kuvvetlendirir. Üzerimizde taşıdığımızda negatif enerjilere karşı korur. Kötü kelimeleri filtre edici özelliği vardır. Turkuaz, göğün mavisi ile yerin yeşilini birleştirir, ruhsal alem ile bütünleşmeyi sağlar. Turkuaz rengi pozitifi emer, negatife kalkan oluşturur. Psişik saldırı, büyüye karşı korur. Denge ve kalkan oluşturur. Kaygıyı teskin eder. Kadıköy taşı, tiroide olumlu etkisi var, şifa olarak kullanılır. Öfkeyi engeller, konuşma ve yazma yolu ile yaratıcılığı artırır.

VI. ÇAKRA
Lacivert lapis lazuli, kozmostaki güvenlik duygusunu hissettirir. Derin düşünceye yardımcı olur. Ruhun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir. Blokajları çözer, arındırır ve iç benliğe doğru iter. Meditasyonlarda destek sağlar. Safir, zihni kozmik bilgiye, sonsuzluğa açar, dönüştürücü ve yenileştirici etkisi vardır. Kuşkuları nötralize ederek ruhsal gelişime bizi açar. Duyular dışı algılamaları kuvvetlendirir. Lacivert sodalit, zihni saflaştırır, dinginlik, güven ve enerji verir. İnsanı dünyada yaşarken ruhsal alem ile bağ kurarak dengeyi sağlar. İfadeyi güçlendirir, kolay iletişim kurmayı sağlar.

VII. ÇAKRA
Ametist, Hareketin kızıl ateşi, alıcılığın mavi ışığı, sessizlik ve boşluk bu taşta büyük bir güçle birleşir. Korkuyu, uyumsuzluğu yok eder, sezgileri güçlendirir, ilham taşıdır. İç huzuru bulmayı, iyilik ve bilgeliği günlük hayata indirgemeyi sağlayan etkisi vardır. Rüyalarda netlik temin edicidir. Bulunduğu ortamdaki negatif enerjileri temizler ve pozitif enerjiye dönüştürür. Uykusuzluk problemlerini çözer. Üçüncü gözün kapasitesini artırmak ve migren rahatsızlıklarında kullanılabilir. Kaya kristali, büyük bütünlüğe götürür, zihin ve ruha ışık verir, çakra tıkanıklıklarını açar, güçlü korumalar yapabilir. Çakrayı açan ve aktive eden taştır. Bu taş ile kendimizi kozmik enerjilere açarız, yüksek seviyeli enerjilere yükseliriz.Çift uçlu kuarz, meditasyonlarda kullanıldığında kutsal dengeyi hissettirir ve bizleri yüce Yaradan enerjinin kaynağına bağlar. Enerjimizi artırmak, vizualizasyonu güçlendirmek, düşüncelerimizi belirginleştirmek ve duru görüyü artırmak, dileklerimizi, projelerimizi ve isteklerimizi gerçekleştirmek için kullanılır. Rutil kuarz, gerilimleri çözer, şifanın ve uyumun taşıdırsakinleştirici etkisi vardır. Salkım Kuarz, Çok güçlüdürler, mutluluk ve uyuma ihtiyacı olan ortamlar için idealdir. Kendi kendini şarj etme özelliğinden dolayı özel olarak aktive edilmesine veya şarj etmeye ihtiyaç yoktur. Bu özelliklerinden dolayı diğer mineralleri de şarj etmekte kullanılabilirler. Kristal küreler, Mantalin aktif olmayan bölgelerini yavaş yavaş aktive eder, paranormal yetenekleri açığa çıkarır ve geliştirir. Büyük Tibetli Lamalar kristal küreleri hayatlarını uzatmak, sağlıklarını korumak ve sinir sistemini dengede tutmak için kristal kürelerle nasıl çalışılacağını çok iyi bilirler.


OKÜLTİZME GÖRE BURÇLARLA İLGİLİ TAŞLAR

KOVA, Lal, Yeşim, Pirit
BALIK, Ametist, Elmas, Opal, Kan taşı
KOÇ, Mercan, Akik, Agat, Elmas
BOĞA, Safir (mavi), Lapis lazuli, Firuze, Zümrüt
İKİZLER, Topaz, Kehribar, Zümrüt, Obsidyen
YENGEÇ, Ametist, Hematit, Ay taşı, Zümrüt
ASLAN, Opal, Akik, İnci, Elmas, Sardoniks
BAŞAK, Topaz (sarı), Kehribar, Obsidyen, Kan taşı
TERAZİ, Lapis lazuli, Safir (mavi), Mercan, Opal, Firuze
AKREP, Yakut, Mercan, Akik, Kan taşı, Opal
YAY, Kaya kristali, Elmas, Lapis lazuli, Mercan, Firuze
OĞLAK, Pirit, Malahit, Lal, Yeşim, Zümrüt

AMETİST

Unsuru : Hava.
Çakra : Timüs, alın, taç.
Bedenler : 4 bedende.
Amacı : Arındırma.
Onaylaması : Bir kimliğe ihtiyacım yok.

Bedensel Etkileri: Cilt hastalıklarında çok etkili. Dokuyu sıkılaştırır, siyah nokta ve akneye ametist suyu konur. Migren ve kasılmalarda suyu içilir kendisi üstte taşınır. Sinir sistemi ve kalpte sakinleştirir, yüksek düşük tansiyonu dengeler. Kabus ve kötü rüyayı engeller. Endokrin ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanı temizler, enerji verir. Arındırıcı bir enerji yayar.

Ruhsal Etkileri: Odada bulunması bile konsantrasyonu arttırır. Ruhu besler, ruhani gelişme sağlar. bilinç seviyelerini aktive eder bunu için direkt bedende taşınır. histeri, acelecilik, tikler nevroza birebirdir. huzur ve meditasyon taşıdır.


AYTAŞI

Unsuru : Su.
Çakra : 6,. 3. ve 2. çakralar.
Bedenler : Duygu, zihin, eter ve ruhsal beden.
Amacı : Arındırma ve oluşturma.
Onaylaması : Duyarlılığımın değerini biliyorum.

Bedensel Etkileri: Özellikle kadınların cinsel organlarını etkiler. Hormonları, doğurganlığı ve adeti düzenler. Lohusalar direkt tenlerine koyarlarsa sür bezleri çalışır , sütleri artar. Troid bezini etkiler, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi düzenler.

Ruhsal Etkileri: Bilhassa hanımlarda Duru görüyü arttırır, parapsikolojik yeteneklerde hepsinde geliştiricidir. Hissiyatı geliştirir, meditasyon için uygundur. Transa geçmek için kullanılır. Rüyalar daha iyi hatırlanır, ruhsal denge sağlar ve korkuları yok eder.


AQUAMARİN

Unsuru : Su.
Çakra : 5. ve 4. Çakralar.
Bedenler : 1, 2, 3, 4. Bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Aşkımı çalışarak görünür hale getirdiğimi bilmem güvenimi tazeler ve beni yüceltir.

Bedensel Etkileri: Solunum yolu rahatsızlıklarına, astım ve troid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir.

Ruhsal Etkileri: Cesaretinizin kırıldığı, emeklerinizin boşa gittiğini hissettiğiniz anlarda sizi yüreklendirir ve güveninizi tazeler. Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek sezgileri kuvvetlendirir. Negatif enerjilere karşı korur.


FİRUZE

Unsuru : Hava - toprak.
Çakra : 4. ve timüs bezi.
Bedenler : 4 ve 1. bedenler.
Amacı : Ruhu geliştirme.

Onaylaması : Parçası olduğum yeryüzünü ve tüm yaşamı seviyor, sayıyorum.

Bedensel Etkileri: Tansiyonu düzenler ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sorunları için kemer tokası, bileklik yada yüzük olarak kullanılabilir.

Ruhsal Etkileri: Nazara karşı etkilidir. Kaygıyı teskin eder. Kendisini taşıyan kişilerin iyileştirici güçlerini arttırır ve bilgeliklerini arttırmalarına yardımcı olur. Bir olayın şokunu atmada faydalıdır, kederli insanların kederlerini giderir. Huzur duygusu verir.


FLORİT

Unsuru : Hava.
Çakra : 1. 6. ve 7. çakralar.
Bedenler : 4 bedende.
Amacı : Arındırma ve oluşturma.

Onaylaması : Kişisel isteklerimden uzaklaşıp farkındalığımı arttırıyorum.

Bedensel Etkileri: Direkt ciltte taşındığında cilt hücrelerini yeniler. Sivilce ve yaraları iyileştirir. Solunum ve akciğeri rahatlatır. Psikolojik kökenli alerjileri yok eder. Kemik, diş ve duruş bozukluğunu giderir. diş, diş eti bozukluğunda her gün bir bardak suyu içilir. yaşlılar arttirit ve kemik erimesi için suyunu içer ve üstte taşır. genel hareket kabiliyetini arttırır.

Ruhsal Etkileri: Gelişmemize yardım eden bir ruhsal öğretmen gibidir. isteklerimizi susturmamıza yardım eder. yeni şeyler öğrenmemiz için önümüzü açar.


HEMATİT

Unsuru : Su
Çakra : 1. Çakra
Bedenler : 1, 2, 3. Bedenler
Amacı : Oluşturma

Onaylaması : Şu andan itibaren kararlarımda çok daha güçlüyüm.
Bedensel Etkileri: Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Mafsal romatizmalarına karşı faydalı. Dalağın düzgün çalışmamasını sağlar. Saçların daha gür çıkmasını sağlar.

Ruhsal Etkileri: Stresi azaltır, enerji ve canlılık verir. Karar verme güçlüğü çeken kişilere iyi gelir.


JASPER

Unsuru : Toprak.
Çakra : 1. Çakra.
Bedenler : 1, 2, 3. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Dayanıklılığım artıyor. Dünya ile olan bağlarım her geçen gün biraz daha güçleniyor. Aktivitem ve canlılığım artıyor.

Bedensel Etkileri: Karaciğer, dalak ve mesaneyi güçlendirir. sindirim sistemi ve safra kesesini güçlendirir. Endokrin sistemi de denge sağlar. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar, fiziksel direncini arttırır.

Ruhsal Etkileri: Sevgi, inanç ve kararlılık simgesidir.



KAPLANGÖZÜ

Unsuru : Torak ve ateş.
Çakra : 1. 3. ve 2. çakralar.
Bedenler : 1, 2, 3. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Kişisel gücümün kaynağı, amacıma ve dayanıklılığıma olan inancımdır.
Bedensel Etkileri: Kabus gören çocuklar için etkilidir. Astım için faydalı.sindirim sistemi bozuklukları, dalak ve pankreas için faydalı etkileri vardır.

Ruhsal Etkileri: Cesareti arttırır, amacınızı hatırlatır. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü dayanıklılığınızı arttırır ve engellere rağmen ilerleme isteği verir. Pürüzsüz yüzeyini okşayarak dertlerinizi ve endişelerinizi hafifletebilirsiniz. Bağımlılıklarımızı azaltır, duygusal bakımdan dengeleyici. Kişilerin olayları daha net algılayabilmesini sağlar. Nazardan koruduğuna inanılır.



KEHRİBAR

Unsuru : Hava.
Çakra : 1. 2. ve 3. çakralar.
Bedenler : 1, 2, 3, 4.
Amacı : Ruhsal gelişme.

Onaylaması : Bedensel canlılığımı dingin bir ruhla kazanıyorum.

Bedensel Etkileri: Sivilce, akne, siğil, egzama, aşırı kepek gibi cilt hastalıkları. Özü siğile sürülür. Alerjiler, solunum yolu alerjileri, ağız, boğaz, geniz yolu alerjileri. Kemik, arttirit, gut, romatizma, eklem rahatsızlıkları. Küçüklerde diş çıkartma. yaydığı ısı enfeksiyonun yayılmasını önlüyor ve soğuk algınlığını gideriyor. Boğaz, troid bezi için ve enfeksiyonlarda boyunda taşınır. Boğaz ve troid bezini tedavi edici özelliği var. Bağışıklık sistemini dengeler, destekler.

Ruhsal Etkileri: Huyu ve yaradılışı olumlu etkiler. İçinde hapsettiği güneş bizi neşelendirir ve iyimserlik verir. Bundan dolayı depresyona yakın kişilere önerilir. Kendine güveni arttırır. Hedeflere ulaşmayı sağlar. Sıcak ve yumuşak bir taş olarak esneklik verir, içtenlik verir. Uysallık ve parlak bir karakter sağlar. Yaratıcı kişilerin taşıdır.


KRİSTAL KUVARS

Unsuru : Hava.
Çakra : Bütün çakralar, özellikle tepe çakra.
Bedenler : 1, 2, 3, 4. bedenler.
Amacı : Bütün taşların yerine geçer.
Onaylaması : -

Bedensel Etkileri: Zihinsel konsantrasyonu güçlendirir. Cep telefonunu, bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar. Tedavi edici nitelikleri en yoğun olan taşlardan biridir.

Ruhsal Etkileri: Beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde olan negatif enerjiyi yok eder ve pozitif enerji toplar. Tene temas ettirerek kıyafet altında taşındığı takdirde diğer insanların negatif enerjisinden korur.


KANTAŞI

Unsuru : Toprak - ateş.
Çakra : 1. 2. 3. çakralar.
Bedenler : 1.,2.,3.,4. bedenler.
Amacı : Arındırma.

Onaylaması : Sıkıntılarımı sabırla atlatma gücümü onaylıyorum.

Bedensel Etkileri: Hafızayı güçlendirir. Para getiren bir taş olduğu söylenmektedir.

Ruhsal Etkileri: Kişinin sıkıntılarını sabırla atlatmasına yardımcı olur. İnsanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır. Kişinin kendisiyle ilgili kuşkularını yok etmesine yardım eder. Zihni karmaşık düşüncelerden temizler. Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır.


LAL

Unsuru : Toprak.
Çakra : 1. çakra.
Bedenler : 1., 2.,3.,4. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Kendi gücümü kabulleniyorum ve beni istediğim sonuca ulaştıracak şekilde hareket ediyorum.

Bedensel Etkileri: Rahmin üzerinde kullanılarak üreme gücünü arttırır. Bel ağrılarını geçirmede etkilidir. Hassas kişilerin bel altında taşıması daha doğrudur, sinirliliğe ve baş ağrılarına sebep olabilir. Cinsel dengesizliğe karşı faydalı. Bedeni kuvvetlendirir, canlılığı arttırır. Enerjisi damarlar için faydalı.

Ruhsal Etkileri: Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınızda dengenizi korumanıza yardımcı olur. Kendinizi kabullenmenizi sağlayarak sizi korur. Geçmişi hatırlamaya yardımcı olur. Yatak ve yastık altına konursa karabasanlardan korur. Hayal gücünü kuvvetlendirir. Sevgi ve şefkat duygularını arttırır. Kristal kuvarsla etkisi artar.


LAPİS

Unsuru : Ateş - toprak.
Çakra : 3. göz ve boğaz çakra.
Bedenler : Zihin ve ruhsal bedenler.
Amacı : Arındırma ve oluşturma.

Onaylaması : Deneyimlerimi kabullenerek gerçeği bulmaya çalışıyorum.

Bedensel Etkileri: En önemli özelliklerinden biri hastalığımızın neden olduğunu söyler. Hormonlar, solunum yolları, yemek borusu, bademcikler, boğaz bölgesindeki bütün problemlerde. Kramp çözücü, baş ağrısında, eklem ağrılarında etkili. Tansiyon düşürücü ve kalp krizini önlüyor. Cilt hastalıklarında suyu cilde sürülür. Suyu içildiğinde damarlardaki tortuları, yağları eritiyor. Çocuk taşı da denir. Küçük çocukların korkularını ve kabuslu rüyalarını önlüyor. İskeleti güçlendiriyor, troidi harekete geçiriyor, tansiyon ve kaygıyı azaltıyor. Vücudu canlandırıyor.

Ruhsal Etkileri: Zihinsel ve ruhsal aydınlama için kullanılır. idealimizi güçlendirmemize yardım ediyor. Bütün bedenlerimizi temizliyor. Akılcı olmayan düşünce enerjimize nüfuz ederek özü netleştirir ve düşüncelerimize yoğunlaşmamıza yardım eder. Bilinç altı çözülmelerine yardım eder. Ekminezi de özü arınma için kullanılır.


MALAKİT

Unsuru : Ateş - toprak.
Çakra : 3. 4. ve 2. çakralar.
Bedenler : Duygu, zihin, eterik, ruhsal.
Amacı : Arındırma.

Onaylaması : Her türlü korkuyla yüzleşecek azim ve cesaretim var.

Bedensel Etkileri: Bel fıtığı, romatizma, eklem iltihabında etkili, direkt hassas bölgeye konuyor. Astım, bronşit, yüksek tansiyon, dolaşım bozukluğu, cinsel dürtü ve döllenmeyi teşvik ediyor. Çocukların gelişimi için yastığın altına konuyor. Malahit suyu ile göz banyosu yapılırsa göz sinirlerine iyi geliyor. Uyku ve sakinlik veriyor. Pankreas ve dalağa iyi geliyor.

Ruhsal Etkileri: İmajinasyonu güçlendiriyor. Kavramsal algılamayı, eleştiriyi kaldırma gücünü arttırıyor. Empati hissini güçlendiriyor. Neşe veren bir taş, neşe enerjisi hızla dönen bir enerjidir. Her bir çakrayı çevreleyen enerjiye benzer. Korku ve şüpheleri yok eder. Olumsuz enerjiden korur.


OBSİDYEN

Unsuru : Ateş
Çakra : 1, 2, ve 3. çakralar
Bedenler : 1. 2. 3. 4. bedenler
Amacı : Arındırma

Onaylaması : İçime korkusuzca bakabildiğimde özgürce değişebilirim.

Bedensel Etkileri: Bedenin elektriğini boşaltmak için uygun bir taştır. Karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Bu amaçla kullanımında, karaciğerin üzerine yumruk büyüklüğünde bir obsidyen taşı koyularak on ila otuz dakika beklenir. Ancak bu süre aşılmamalı ve bu durumda uyuya kalınmamalıdır.
Ruhsal Etkileri: Obsidyen, kendi içinize bakmaktan çekindiğinizde size yardımcı olur. İçinizdeki olumsuz düşünce ve duyguları güçlendirerek, onları fark etmenizi sağlar. Hatırlamak istemediğiniz anılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Böylece olumlu duygularınız harekete geçer. Obsidyen bu özellikleri nedeniyle kendinizi gergin hissetmenize neden olabilir. Fakat, ancak içinize korkusuzca bakabildiğinizde olumlu değişikliklere adım atabileceğiniz için, herkesin ihtiyacı olan bir taştır. Obsidyen, içinizdeki ışığı fark etmenizi sağlar. Kızgınlık ve öfke duygularını yok eder.


RODONİT

Unsuru : Su - toprak.
Çakra : 2. ve 3. çakralar.
Bedenler : 1. 2. 3. bedenler.
Amacı : Arındırma.

Onaylaması : Her gün keşfettiğim yeni güzellikler sayesinde geçmişe duyduğum özlemden kurtuluyorum.

Bedensel Etkileri: -

Ruhsal Etkileri: Kişiyi geçmişe bağımlılıktan ve geçmişe duyulan özlemden kurtarır. Günlük yaşamda başarılı olmaya yardımcı olur. Kişinin içinde bulunduğu ana ilgisini canlı tutar.


SODALİT

Unsuru : Hava - toprak.
Çakra : 3. göz.
Bedenler : 4. 3. ve 1. bedende.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Zihnim düzenli ve dingin olduğu için seçtiğim konu üzerine yoğunlaşabiliyorum.

Bedensel Etkileri: Troid üzerine oldukça etkili. Hormonları dengeliyor. Lenfleri aktive eder. Bağışıklık sistemini düzenler, pankreası harekete geçirir. Şeker hastaları her sabah aç karnına sodalit suyu içebilir. Tansiyonu düşürüyor.

Ruhsal Etkileri: Zihinsel düzen ve dinginlik verir, geveze zihni durdurur. Kendi benliğimizi bulmamızı sağlıyor. Beğenmediğimiz davranışlardan, suçluluk duygusundan kurtarıyor, özgürlük verir.


TOPAZ

Unsuru : Hava.
Çakra : 3. Göz ve Taç Çakra.
Bedenler : 1. 2. 3. Bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Ruhsal anlayışımın ufuklarını sevinç duyarak genişletiyorum.

Bedensel Etkileri: Zihin karışıklığı veya kan dolaşımı bozukluğu nedeni ile ortaya çıkan uykusuzluk problemlerinde boyun bölgesine konan topaz; zihni sakinleştirir, bedeni gevşetir ve böylece onu kullanan kişinin gün sonunda dinlendirici bir uykuyla uyumasını sağlar.

Ruhsal Etkileri: Turuncu renkteki Topaz cesaret, neşe ve hoşnutluk duygularını güçlendirir. Şeffaf topaz ruhsal açıdan gelişmeye yardımcı olur. Bilinmeyene karşı yüreklendirir.


YAKUT

Unsuru : Ateş.
Çakra : 4. ve 1. çakralar.
Bedenler : 1. 2. 3. 4. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Kendimi bilme gücünü ve cesaretini taşıyorum.
Bedensel Etkileri: Kan dolaşımına pozitif yönde canlandırıcı etkisi vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cinsel aşırılıklara karşı iyidir.

Ruhsal Etkileri: Kişinin gerçek doğasını, kişiliğini ifade etmesine yardımcı olur. Koşulsuz sevmeyi sağlar, diğer insanlara karşı duyulan anlayış ve hoşgörü duygularını arttırır. Özgüveni ve cesareti kuvvetlendirir. Kişinin kendisi hakkında hissettiği olumsuz duygulardan kurtarır. Kendisini tanıyan kişiye dürüst olmasını önerir. Sezgileri kuvvetlendirecek kötülüklerden uzak durulmasını sağlar.


YEŞİM - JADE

Unsuru : Toprak - hava.
Çakra : 3. 4. ve 6. çakralar.
Bedenler : 4 bedende.
Amacı : Arındırma ve oluşturma.

Onaylaması : Bedenim zihnim ve ruhum kusursuz bir uyum içinde.
Bedensel Etkileri: Böbrek için birebir. Toksin atımı için her sabah aç karnına bir bardak suyu içilir. Kanamayı durduruyor. Tene takılınca kalbi ve dolaşım sistemini güçlendirir. Uyumadan önce 20 dakika alına koy. Aurayı güçlendiriyor.

Ruhsal Etkileri: Duygusal bağımlılıklardan kurtulmayı sağlıyor. Kararlılık ve denge veriyor. Her ruhsal uygulamayı tamamlamamızı sağlıyor. Aşk ve denge taşı. Huzur verir, yaratıcılığı arttırır, sinirleri gevşetir. Girişimsel olarak zayıf insanları aktive eder. Karar veremiyorsanız bir an önce karar verirsiniz.


ZEBERCET - PERİDOT

Unsuru : Ateş.
Çakra : 3. ve 4. çakralar.
Bedenler : 4 bedende.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : İçimdeki sevinç yolumu aydınlatıyor ve bu sevinci başkaları ile paylaşıyorum.

Bedensel Etkileri: Kalp, akciğer ve timüs bezine etkili. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Enfeksiyondan koruyor. Sindirim organlarının dokularını güçlendiriyor. Uçukları gideriyor. Sivilce, egzama, alerji için her sabah suyu içilir.

Ruhsal Etkileri: Nefret, kin, öfke duygularını dağıtıyor. Vicdan azabını yok ediyor, kaygıyı azaltıyor. Zihni açıyor, bedeni, zihni temizliyor. Kişisel büyümeyi hızlandırıyor.


ZÜMRÜT

Unsuru : Hava.
Çakra : 4. ve 6. çakralar.
Bedenler : 1. 2. 3. 4. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Yaşamımdaki berekete sevinçle teşekkür ediyorum.

Bedensel Etkileri: Bağışıklık sistemini, kalbi, ciğerleri ve böbreği kuvvetlendirir.

Ruhsal Etkileri: Başarı ve doyum duygularını belirginleştirir. Yetersizlik duygusundan kurtarır, yaşama karşı duyulan minnet duygusunu güçlendirir. Kişiye sevgi duygusu verir. Arkadaşlık, evlilik ve aile bağlarını güçlendirir. Yaşama sevincini arttırır.


DUMANLI KUVARS

Unsuru : Su.
Çakra : 1. 2. 3. çakralar.
Bedenler : Duygu, zihin, eterik, ruhsal bedenler.
Amacı : Oluşturmak.

Onaylaması : Kazansam da , kaybetsem de öğreneceğimi bilmek bana güven veriyor.

Bedensel Etkileri: Kemik ve eklemlerin taşı. bağları, kasları koruyor ve güçlendiriyor. Kalp, mide gibi kaslı organların kramplarını gideriyor. Vücutta yağ tortulaşmasını, tabakalaşmasını önlüyor. Suyu vücudu temizler, böbrekleri temizler, vücuttaki tortuyu gideriyor. Düzenli içilirse hormonları düzene sokar, üretkenliği arttırır. Hamileliklerde de kullanılır.

Ruhsal Etkileri: Ruhu sakinleştirir. Alınganlık ve stresi azaltır, devamlı üstte taşınırsa gerginlik ve stresi yok eder. Berrak ve ayık düşünce olur. Hayattaki kötü olayları atmaya yardım eder, dayanma gücü verir, yaşam sevinci verir. Rüya taşıdır. Umutsuzluk, öfke, üzüntü ve depresyona karşı sahibini korur.


KİRAZ BONCUĞU - KRİZOPRAS

Unsuru : Toprak.
Çakra : 2. ve 3. çakralar.
Bedenler : 4 beden.
Amacı : Oluşturmak.

Onaylaması : Benimle aşamaları geçerken birlikte olur, özümle buluşmamı sağlar, sana yaşamın sürekliliğini anımsatırım.

Bedensel Etkileri: Karaciğeri temizler , korur, toksinlerden arındırır. Bütün iç organlarda etkili. Ağır metal ve diğer zor çözülür metallerden temizler. Kalbin taşı, damar daralmalarını onarır. Bypass ameliyatı olacaklara verilir. Kan akışını düzenler. suyu ses problemlerini çözer.

Ruhsal Etkileri: İçsel çelişkileri çözer ve güven verir. Kıskançlık, kara sevdada kullanılır. Nevrotik durumlarda dengeler, depresyonda rahatlatır. Kabustan korur, özellikle çocuklara çok faydalı. Bilinmeyenle karşılaştığımızda yaşayacağımız korku ve heyecan duygularını yatıştırır. An' a yoğunlaştırır.


KYANİT

Unsuru : Hava.
Çakra : Tepe çakra ve 3. göz.
Bedenler : Ruhsal ve eterik beden.
Amacı : Ruhsal gelişme.

Onaylaması : Fiziksel bedenim koşulsuz sevgi ile dolu kutsal bir tapınaktır.

Bedensel Etkileri: Meditasyon yaparken fiziksel bedeninizin farkındalığından uzaklaşmamamızı sağlar. Fiziksel bedenimizin tanrısal ve kutsal olduğunu hissettirir.

Ruhsal Etkileri: Ruhsal şifa verir.


SUGİLİTE

Unsuru : Su.
Çakra : 4. 5. ve 7. çakralar.
Bedenler : Ruhsal, duygusal, zihinsel bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Ben sevginin kutsal görüntüsüyüm.

Bedensel Etkileri: Fiziksel sorunlarda sugulite ile meditasyon yapıldığında bedenin sorunlu bölgesi ile ilişki kurdurur ve neyin ters gittiğini anlamamıza yardımcı olur.

Ruhsal Etkileri: Kendimizi ve başkalarını yargılamamızı engeller. Yaşamın akıcılığını anımsatır, kabiliyetimizi hatırlatır. Kendimizi kabul etmemizi sağlar.


STRİN

Unsuru : Hava.
Çakra : 3. ve 6. çakralar.
Bedenler : 4 bedende.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Düşünür, net bir iletişim kurar varlılığımla ilgili her türlü bilgiyi birleştiririm.

Bedensel Etkileri: Sindirimi olumlu etkiliyor. Mide, bağırsak, dalak, pankreas fonksiyonlarını güçlendiriyor. Böylece vücudumuzdan zehirli maddelerin atılımını sağlıyor. Onun yerine gerekli olan enerji ve glikoz, mineraller sağlanıyor. Strin diyabette de kullanılır. Mide enfeksiyonlarında kehribarla beraber kullanılır. Sinirsel tipler içinde uygundur. Masaj ve aroma terapiyi etkilendirmek için kullanılır. Bu taş yağa enerji verir. Deriye daha iyi nüfuz eder, dolaşımı hızlandırır.

Ruhsal Etkileri: Kendini ifade etme gücü verir, depresyonu dağıtır. Strin ucu aşağı doğru bakacak şekilde boyunda taşınırsa güven ve evrensel güç sağlar.


AKİK

Unsuru : Toprak.
Çakra : 2. ve 3. çakralar.
Bedenler : 1, 2, 3. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Yaşamın her anında olumlu şeyler buluyorum ve bundan tat alıyorum.

Bedensel Etkileri: Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır. Bedenin gerginlik olan kısımlarına sıcaklık hissi verir ve gerginliği azaltır.

Ruhsal Etkileri: Canlılık veren enerjisi ile kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönlerini de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kötü etkileniyorsanız size iyi gelecektir. Taşıyan kişiye güç, iyimserlik ve keyif hissi verir. Dünyevi başarıyı simgeleyen akik negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş cesareti canlandırır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında kişinin kendine olan güvenini arttırır. Kırmızı turuncu renkteki akikler fiziksel canlılığı arttırarak tembelliği giderirler yaşanılan ana yoğunlaşmayı sağlar. Mavi akik konuşma güçlüğü çeken insanlar için faydalı. mavi dantelli akik, sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Sinir bozukluklarını giderir, topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir. Yosunlu akik kişinin içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.


GÜNEŞTAŞI

Unsuru : Su.
Çakra : 2. 3. çakralar.
Bedenler : 1, 2, 3, ,4. bedenler.
Amacı : Oluşturma.
Onaylaması : Yolumda güvenle ilerliyorum.

Bedensel Etkileri: Kalp ve göz hastalıkları, sırt, böbrek ağrıları, bağışıklık sistemi, otonom sinir sistemi ve organların dengeli çalışmasını sağlıyor. Kireçlenme, romatizma, eklem ve kemiklerdeki ağrıları hafifletiyor. Astım, bronşit, solunum yolu hastalıklarında kullanılır. Aşırı mide asiti salgılamasını ve kan dolaşımını düzenliyor. Karaciğer, safra kesesi, bağırsakları güçlendiriyor. Menopoz, regl dönemleri, ateş basması ve stresi azaltır. ağrılı bölgeye veya ihtiyacı olan bölgeye yarım saatten fazla konulmaz.

Ruhsal Etkileri: Bakışımızı yaşamın aydınlık yönüne yönlendirmemizi sağlar. Depresyon, zaaflar, korkular, üzüntüler bütün bunların önlenmesine yardımcı olur. Yaşama sevinci verir. İç benliğimizi keşfetmemizi ve yaşama olumlu bakmamızı, güçlü yönlerimizi görmemizi sağlar. Yeni enerjileri depolar, kendimize güvenimizi sağlar. Taşla temas eder etmez değişim başlar. Duygusal iniş, çıkışları dengeliyor. İçsel felç durumunu ortadan kaldırıyor. Aşırı duygusallık, iyimserlik, utangaçlık ve zaafları gideriyor.


PEMBE KUVARS

Unsuru : Su.
Çakra : 4. çakra.
Bedenler : 1. 2. 3. 4. bedenler.
Amacı : Oluşturma.

Onaylaması : Yaşam benim için çok zevkli ve sevinçli bir oyun.
Bedensel Etkileri: Yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar. Alkolikler içinde ayrıca tavsiye edilen bir taştır.

Ruhsal Etkileri: Kişinin kendisi ile barışık olmasını ve kendisini kabul etmesini sağlar. Özgüven duygusunu güçlendirir. Kişinin endişelerden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını arttırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yok eder.


AQUA AURA

Unsuru : Su, hava.
Çakra : Timüs, alın, taç.
Bedenler : -

Amacı : Ruhumuzu keşfetmemizi ve bizi biz yapan öz değerlerimizi keşfetmemizi sağlar. Kim olduğumuzu geniş bir bilinç yumağı halinde keşfetmemizi sağlar.

Onaylaması : Aktive edici olan.

Bedensel Etkileri: Kuartzın çakraları düzenleyici etkisi ve armonize edici gücü ve altının kullanana verdiği enerji artı mavi rengindeki gücü boyun çakrayı destekler ve konuşma sırasındaki komünikasyonun gelişmesine yardımcı olur. Hem altın hem de kuartz'dan gelen enerji ikisinin bileşimi ile daha güçlenir. Aurayı temizlemek ve sakinleştirmek amacı ile de kullanılır. Timüs' e de yardımcı olur ki bu bölgenin bağışıklık sistemine bağlı tüm hastalıklarda bağışıklığı korumak ta önemli bir rolü vardır. Boyuna takıldığında birikmiş stresi attığı bilinmektedir, ayrıca tüm vücutta da kullanılabilir. Ayrıca fiziksel ve psikolojik ataklardan da korur. Bu “master” vibrasyonel bir kristaldir dışarıdan gelen tüm negatiflikten korur. Sinirleri yatıştırıcı, beyni sitimile edici ve iç güzelliğin dışarı vurup zenginlik ve başarı getirdiği düşünülür.

Ruhsal Etkileri: Diğerlerine yardım ile kendini ifade etmenin bir yolu. Aqua aura da işte burada altın ile birleşerek bize gerçek kuartz'dan yola çıkarak değişimler dünyasını sunar. Mistik ve metafizik açıdan kendini geliştirmek isteyenler ve farkındalığı arttırmak isteyen bireyler için iyi bir araçtır. Bilincin açılması ve pozitif enerji sağlanması da yukarıda bahis edilenlerle birlikte diğer kullanılabilir amaçlarıdır.


AZURİT

Unsuru : Su, toprak.
Çakra : Üçüncü göz.
Bedenler : -
Amacı : -
Onaylaması : -

Bedensel Etkileri: Uzun süreli araba yada bilgisayar kullanımı nedeniyle ortaya çıkan göz yorulmalarına karşı faydalıdır. Sırt üstü yatarak gözlerinizin üzerine iki azurit taşı yerleştirin. Yarım saat içerisinde etkisini gösterecektir. Yine iki adet azurit taşıyla, adet dönemi sancılarınızı yada yumurtalık sancılarını azaltabilirsiniz. Bunun için, taşları yumurtalıklarınızın üzerine yerleştirin.

Ruhsal Etkileri: İçe yönelik derin enerjisiyle, geçmişi değerlendirmenize ve bilinç altınızı yeniden programlamanıza yardım eder. Duyguların ve düşüncelerin rahatça ifade edilebilmesini sağlar. Kişinin, iç dünyasını hissedip, onu dışa vurma yeteneğini artırır. Derin konular üzerine konuşma yeteneğini ve bu konudaki arzuyu artırır. Düşüncelerin berraklaşmasını sağlar. Malahit ile birlikte kullanıldığında, içe gömülen duyguların ortaya çıkmasına sebep olur ve kişinin hissettiklerini açıklamasına yardım eder. Kolye, kolye ucu yada küpe olarak kullanılması durumunda, kişinin ruhsal olarak uyanık kalmasını sağlar. Kişinin duygularını kabullenmesini ve konuşkan olmasını sağlar.

MBA Vakfına  teşekkürler.

Blue Pearl in the Golden Lotus sayfasndan alınmıştır.